Många väntar in i det sista med att byta från sina sommardäck till vinterdäck, och samma gäller nu när det är dags att snart växla tillbaka igen. Men att byta däck behöver varken vara svårt eller krångligt – se bara till att du väljer rätt däck.

Snart är det återigen dags att byta från vinterdäck till sommardäck, och du kan köpa sommardäck hos Däck365 om du är i behov av nya. Men när du ska köpa dina däck finns det en hel del saker som du behöver tänka på. Vad konsumentorganisationen Motormännen tipsar om är att tänka på tre saker främst, vilka är som följer:

  1. Snåla inte. Tänk på att dina däck är din bils enda kontakt med marken och man brukar ju trots allt säga att en bil inte blir bättre än däcken den rullar på, så betala hellre mer för bättre däck.
  2. Kontrollera hur prisbilden ser ut. Jämför priser innan du väljer, ett bra däck behöver inte vara dyrt och är du ute i god tid kan du komma undan riktigt billigt.
  3. Välj ett däck som månar om miljön. Det finns massvis av miljövänliga däckvarianter att välja på, välj ett däck som är lättrullande och var noga med att kontrollera däcktrycket ofta.

Byt däcken i rätt tid

Många väntar till in i det sista med att växla mellan sina däck, speciellt när det är dags att byta till sina vinterdäck vilket var något som Stockholms tidningen Mitti skrev om i höstas. Så är det även ofta när det kommer till att byta till sommardäcken. Men det är viktigt att man håller sig inom ramen för regelverket. Du får till exempel inte köra med samma däck året om, på vintern kan du skadas av att ha sommardäck då dessa förlorar sin möjlighet till väggrepp och kör du med vinterdäck sommartid så skadas vägarna. Därför finns en hel del regler kring när vilken typ av däck får användas och hur länge hos Trafikverket. Där finns även en hel del information om saker som kan vara bra att veta när det kommer till vilka krav det finns på däck för personbil, dessa hittar du på deras hemsida.