Ett garage är något som medföljer de flesta villor, men alla är inte optimala för att använda som bilförvaring eller verktygsbodar utan är byggda på ett vis som gör att de skulle kunna användas som sällskapsrum eller annan typ av familjerum bara man bygger om och renoverar lite – men innan du börjar med detta är det bra att ha koll på vilka regler som gäller.

Garaget är en plats som de flesta av oss snarare använder som någon form av förvaringsutrymme än som en plats att parkera bilen på. Det gör detta rum till en outnyttjad pärla i hemmet som skulle kunna bli eller vara så mycket mer än bara en kall, dragig plats för återvinningen och verktygen. Så varför inte göra om garaget till ett sällskapsrum? Inredning går att köpa online på https://mallofdesign.se/ och skulle man behöva bygga om eller fixa något för att göra platsen bebolig finns alla regler om detta på Boverkets hemsida. Ett tips är även att kolla på Svenska Dagbladets artikelserie ”Renoveringsskolan” och närmare bestämt del 4. Där listar man nämligen allt man behöver veta om om de viktigaste renoveringsreglerna som kan vara bra att ha koll på innan man sätter igång. När man har koll på det är det bara att låta fantasin flöda och vill man så kan man till och med göra om garaget till en lägenhet.

Gjorde om garage till lägenhet

Något som Expressen berättar om är fransmannen Jérémie Buchholtz som inte lyckades hitta en bostad i Bordeaux och därför byggde om ett garage till en fullt fungerande etta. Det är något man kan göra även i Sverige. Varför inte göra om sitt fristående garage till en etta som tonåringen kan bo i innan det är dags att flyga ur boet? Kolla in videon nedan så ser du hur fint han fick det!