Allt fler är intresserade av begagnade bilar och försäljningen slår i höjden. Under sommaren ökade antalet sålda begagnade bilar med ungefär fem procent. Förmodligen kommer det att fortsätta att öka framöver också.

Att köpa en begagnad bil är bättre för plånboken, helt klart. Men det gäller att du som köpare har koll på saker för att inte köpa en bil som snabbt går sönder, eller för att skyddas mot att betala överpris. Om du köper privat måste du ha extra stor koll. Oavsett om du vill ha en sprillans bil eller en äldre modell så kan du kolla in både nya och begagnade bilar på bilweb.se, som samlar seriösa bilhandlare – allt för att det ska bli lättare för dig att hitta rätt bil.

Vilka bilar säljs det mest av?

I somras sköt den begagnade bilmarknaden i höjden, skriver Aftonbladet i en artikel. Men vilka bilar är som mest populära? Den svenska marknaden är verkligen glödhet och de bilar som det säljer allra mest av är bilar från Volvo, skriver Göteborgsposten i en artikel. Kanske är det inte helt otippat. Men biltillverkaren toppar fortfarande listorna och kanske beror det på det välkända varumärket och att bilarna ofta är anpassade för vårt nordiska klimat. På andra plats för mest sålda bilmärken i landet hamnar Volkswagen och på tredje Toyota. Men samtidigt är det så att det är brist på riktigt bra begagnade bilar i Sverige, i alla fall, om man ser till efterfrågan. Detta kan komma att leda till större import av begagnade bilar in på den svenska marknaden.

Många är ute efter begagnade Teslor

Men en annan bil som blir allt mer populär är Tesla, skriver Dagens Industri. Denna exklusiva och dyra elbil är superpopulär, och inte minst på andrahandsmarknaden eftersom man där kan hitta den lite billigare. Men trots detta är priserna ofta höga. Här följer några fördelar med att ha en Tesla i sin ägo:

  • hög prestanda
  • fyrhjulsdrift/tvåmotordrift med D
  • 100% eldriven
  • effektiv motor
  • svävande känsla och därav hög komfort
  • stor och tydlig kontrollpanel