Funderar du på att skaffa extraljus till din bil? Då har du kommit helt rätt. Här ska vi titta på fördelarna med extraljus, så läs vidare!

Det finns flera olika anledningar till att skaffa extraljus till bilen, men det görs framförallt för att få en bättre ljusbild. Extraljus gör helt enkelt att det blir lättare att se vägen och omgivningarna vid mörkerkörning. Det finns många olika varianter att välja bland och du hittar ett stort urval hos Extraljuskungen med flera.

”Samtidigt ger dessa extra lampor bilen ett litet tuffare utseende och ger associationer till bilar som är ute i rallysvängen.”

Så väljer du extraljus

Vilken typ av extraljus du väljer handlar förstås mycket om eget tycke och smak, men samtidigt vilken form som passar bäst på just din bilmodell. Du har möjlighet att skaffa separata ljus eller hela ramper, helt enligt dina önskemål. Framförallt är extraljus en säkerhetsaspekt som gör att du kan undvika olyckor genom kollision med exempelvis vilt. Ljusbilden blir både längre och bredare jämfört med de strålkastare som sitter som standard i ditt fordon. Extraljusen fungerar därmed som ett välbehövligt komplement till standardstrålkastarna. Samtidigt ger dessa extra lampor bilen ett litet tuffare utseende och ger associationer till bilar som är ute i rallysvängen. I exempelvis ett skogsrally är det mycket viktigt med bra belysning och där kommer bilens vanliga strålkastare till korta. Ytterligare ett exempel är långtradare med mycket tid ute på vägarna; dessa är försedda med en hel arsenal av extraljus för att kunna erbjuda sin förare en säkrare arbetsmiljö där sikten har mycket stor betydelse. Varför? Helt enkelt för att du blir trött av att köra med dålig belysning.